Det är aldrig för sent att leva sina drömmar!

Nyheter

 

Invigning av sjukhuskyrkan på NKS

Imorgon sjunger och spelar jag tillsammans med organist Lotta Holmberg Larson på invigningen av sjukhuskyrkan mellan 14.00-14.30 – välkomna ♥

sjukhuskyrkan

Sinnesro i Eken♥

Imorgon sjunger jag två av mina sånger (den ena aldrig framförd) tillsammans med Stefan Jämtbäck på Sinnesro i Eken (Parkvägen 1, T-bana Solna Centrum). Fika från 15.30 – välkomna♥

sinnesro

Folkvisor, låtar och berättelser – Katarinaträffen 27/9 kl. 14.00

https://www.svenskakyrkan.se/katarina/katarinatraffen

klockargarden

Konsert i Salems kyrka

Hjärtligt välkomna på konsert i Salems kyrka söndag 8 juli kl. 19.00! Programmet heter Folkvisor, låtar och berättelser och med mig har jag pianist Sven Idar. Efter konserten blir det fika på kyrktrappan och det är fri entré!

Boulerepsven

Nytt samarbete med Anders Forsslund

Jag och Anders Forsslund håller på att repa in ett irländskt program, så himla roligt! Det blir tvåstämd sång, fiol och bas, stay tuned folks! :)

susanneericsson.andersforsslund

Stallfåglarnas modevisning 24 oktober! Välkomna till en fantastisk kväll!

Modevisning2017_1st

Framträdanden framöver ♥

17 september kl. 13.00 Gribbylunds kapell, Täby

1 oktober kl. 18.00 konsert i Lau kyrka, Gotland http://www.gotland.net/konsert-med-susanne-ericsson-1-okt-2017

7 oktober kl. 18.00 välgörenhetskonsert Nya folkets hus, Karlskoga

1 november kl. 13.00 Kafé Kapellgården, Gribbylund, Täby

 

 

Konserter i sommar ♥

17 juli kl. 19.30 Sockenstugan, Värmdö

19 juli kl. 19.30 Huvudsta gamla slott

26 juli kl. 19.00 Stuguns gamla kyrka

17 augusti kl. 18.00 Boda Kvarn

20 augusti kl. 19.00 Järvsö kyrka

 

 

Gästspel med Lasse Lindbom ♥

Lördag den 3 juni gästspelar jag på fiol med Lasse Lindbom, Kungsans stora scen kl. 21.00 under Smaka på Stockholm! Kom gärna förbi!

 

 

Föreläsning i Visby 3 april!

Måndag den 3 april kl. 14.00 föreläser jag i Visby församlingshus. Programmet heter Det är aldrig för sent att leva sina drömmar och jag kommer att dela med mig av min livsresa genom ljus och mörker och sjunga mina sånger som jag skrev under bröstcancerbehandlingen 2011-2012 ♥ Fri entré – varmt välkomna!

http://www.gotland.net/otendag-sa-har-later-min-musik-3-apr-2017

“Susanne Ericsson är ytterligare ett bevis på hur stark människans livslust kan vara. Med sitt liv som till betydande delar varit en kroppslig och själslig kamp vittnar hon om att när natten är som mörkast då är gryningen nära. Och att för den som vågar leva inte alltid får det lätt men samtidigt har allt att vinna. Susanne har slutat att be om ursäkt. Hon lämnar avtryck som inte lämnar någon oberörd” – Martin Reberg, präst i Salems församling

 

 

Nyårserbjudande på mitt album It’s Never Too Late

Jag har nyligen tryckt upp en ny upplaga av mitt album It’s Never Too Late som släpptes 2013. Nu kan du köpa albumet till det rabatterade priset 150 kronor (inkl. porto och emballage). Skicka ett mail till info@susanneericsson.com och meddela din adress så kommer albumet på posten tillsammans med en faktura (här kan du läsa den fina recensionen jag fick i tidningen Brofästet) http://www.susanneericsson.com/theweb/brofastet/ och här kommer ett smakprov https://soundcloud.com/susanne-ericsson/lifes-too-short

omslag

 

 

Julspelningar!

Nu är det snart dags för alla julspelningar, både med mitt folkmusikprogram och med vokalgruppen ChordNation! Delar med mig av ChordNations showreel även om gruppen inte ser ut så här idag och jag fortfarande hade långt hår!

 

 

Stallfåglarnas Modevisning!

I morgon tisdag den 25 oktober i DN-huset blir det en fantastisk modevisning med musikunderhållning och med kläder från Tam-Tam, Valentina och Adrianna Papell som våra Stallfåglar visar upp på catwalken, smycken från Michaela de la Cour samt lotteri med fina vinster (undertecknad visar kläder från bl.a. Adrianna Papell) Det ska bli så kul ♥

Från en modevisning för Indiska tillsammans med Rozita Auer och Eva Funck

modevisning1

1000 visningar!

Jättekul att min senaste video passerat över 1000 visningar! Dela gärna om du gillar♥

Café Kapellgården onsdag 21 september

På onsdag den 21 september är det andakt kl 13.00 i Gribbylunds kapell och jag kommer att vara med på fiol. Sedan går vi till Kapellgården där det serveras fika och jag tillsammans med pianist Sven Idar kommer att bjuda på ett finstämt musikprogram. Fri entré. VARMT VÄLKOMNA ♥

 

Intervju med Cancerfonden

Här kan du läsa intervjun jag gjorde med Cancerfonden förra veckan:

https://www.cancerfonden.se/nyheter/musiken-har-fatt-mig-att-overleva

cancerfonden

 

Ny musikvideo uppe i dryga 600 visningar

För några veckor sedan släppte jag min tredje musikvideo Lev Ditt Liv; inspelad och redigerad av Lennart Östlund, Polar Studios. Såg idag att den är uppe i dryga 600 visningar, det är ganska bra :) Sprid gärna om ni gillar den ♥

 

Konsert på Huvudsta gamla slott 20 juli kl. 19.30

Solna församling har traditionsenliga sommarkvällskonserter på Huvudsta gamla slott och den 20 juli kl. 19.30 kan ni lyssna på mitt program Musik utan gränser tillsammans med pianist Sven Idar. Från 19.00 kommer det att finnas kaffe och bröd till självkostnadspris. Fri entré. Till Huvudsta gamla slott kommer man enklast med T-banans blå linje, hållplats Huvudsta, därefter en promenad ner till Huvudsta strand. Varmt välkomna!

susosven - version 2

 

 

 

Kurs i kulning!

I slutet av juni ska jag äntligen lära mig att kula! För er som inte vet vad det är, så ska jag berätta: kulning betyder lockrop och är en urgammal röstteknik som använts som ett arbetsredskap i fäbodmiljö; dels för att locka på kor vid vallning och dels för att meddela sig med varandra över långa avstånd. Jag längtar såå till kursen som ska hållas på en fäbodvall i mina gamla hemtrakter i Ljusdal!

fäbod

Eventet Norrlandsvrål inställt

Tyvärr blir det ingen spelning för mig och bandet Skrambit på Coop Arena i Luleå nästa helg. Biljettförsäljningen har inte gått så bra som Musikförening Nord hade hoppats på, tråkigt men det är som det är. Bjuder på några bilder från välgörenhetskonserten I kärlekens tecken, Nobelhallen i Karlskoga 7 maj.

redman5

redman

redman11

Välgörenhetskonsert i Nobelhallen, Karlskoga

Lördag den 7 maj kl 18.00 är det dags för välgörenhetskonsert i Karlskoga igen, den tredje i ordningen för min del. Denna gång är Janne Åström med som dragplåster! Hjärtligt välkomna om ni bor i krokarna eller har vägarna förbi Karlskoga!

nobel

Rep, rep, rep

Just nu repar jag för fullt inför Norrlandsvrål i maj, jag ska kunna sjunga låtarna i sömnen har jag tänkt :) När vi repar tillsammans hela bandet nästa gång kommer vi att gå igenom pyroteknik osv, spännande!!

 

Konsert på Backstugan!

Onsdag 30 mars kl 20.00 sjunger jag mina sånger tillsammans med Stefan Jämtbäck och Åsa Bosdotter på mysiga Restaurang Backstugan vid Filmstaden Råsunda i Solna! Det blir stämsång, fiol, gitarr, piano, dragspel, glädje, allvar och kärlek!

För optimal service är det viktigt för Backstugan att veta hur många som förväntas komma så boka bord/plats på telefon 08-830515. Bordsbokning (ej mat-tvång) = garanterad biljett. Entré 100 kr

“Varje låt är ett enskilt mästerverk där Susannes klara och avskalade röst träffar lyssnaren rakt i hjärtat” – Börje Norlén, journalist 

åsasusstefan

Första repet med bandet helgen 27-28 februari!

Så himla spännande det ska bli till helgen då vi ska ha vårt första rep inför Norrlandsvrål på Coop Arena i Luleå! Woohoo!

 

norrlandsvrål

Konstgudstjänst i Östra Ryds kyrka 14/2 kl 16.00

Jag är inbjuden till Östra Ryds kyrka för att sjunga 3 av mina sånger under en konstgudstjänst på Alla hjärtans dag kl 16.00, med mig har jag pianist Sanna Rogberg. Varmt välkomna!

tyresö

Till Karlskoga på fredag den 29 januari!

Om du råkar befinna dig i närheten av Karlskoga på fredag, varmt välkommen till 39:ans Café då jag underhåller till lunchen!

39an

 

Föreläsning i Åkersberga 19/1!

Varmt välkommen till min föreläsning/konsert Att Finna Ljuset i Mörkret tisdag 19/1 kl. 13.15 i Åkersberga Kyrkliga Centrum (Bergavägen 13) Fri entré!

Åkersberga

Allsång i Eken torsdag 17/12!

Välkomna till Ekensbergskyrkan i Solna torsdag 17/12 kl. 19.00 då det är allsångskväll, jag kommer att sjunga några solosånger också tillsammans med Åsa Bosdotter och Stefan Jämtbäck!

allsångieken

 

 

2 konserter med ChordNation på Kafé Klavér fredag 11/12!

Fredag 11/12 kl 18.30 och 20.00 har du möjlighet att lyssna på vokalgruppen ChordNations konsert Tomtefrossa & Klavértramp på Kafé Klavér! Entré 160 kr, endast ett fåtal biljetter kvar! Förboka din biljett genom att skicka ett mail till info@chordnation.se och berätta hur många biljetter du vill ha samt vilken tid du vill gå, efter det får du bekräftelse och information om betalningssätt.

tomtefrossa

 

Välgörenhetskonserter på Kupolen i Karlskoga 25/11!

Onsdag den 25/11 kommer jag att vara med och sjunga/spela på välgörenhetskonserterna I kärlekens tecken på Kupolen i Karlskoga, min väninna Åsa Karlström är initiativtagare och intäkterna går till stöd för att fler barn i Karlskoga ska få möjlighet att fira en God Jul ♥ I samband med konserterna släpps julsingeln Det snöar i Värmland (där undertecknad medverkar på) där intäkterna går till BRIS jourtelefon. Här kan ni lyssna på singeln:

 

 

Välgörenhetskonsert för att rädda Röda Kvarn i Ljusdal!

Visor och sånt är det första av ett antal stödarrangemang för att rädda Röda Kvarn i Ljusdal! Varmt välkomna onsdag 11 november kl. 18.30 (entré 100 kronor) då det blir underhållning av undertecknad, Stefan Olsson och Triol samt Peter Subäck och vänner!

 

 

Spelning på Coop Norrbotten Arena maj 2016!

Nu är eventet Norrlandsvrål  27-28 maj 2016 officiellt och jag kommer vara med och fronta ett band! Vilken häftig utmaning! Stay tuned folks!

norrlandsvrål

 

BIG News is coming!

Våren 2016 kommer jag att stå på en stor scen i norra Sverige och sjunga sånger jag aldrig gjort tidigare..! En häftig och stor utmaning, mer om detta inom kort när eventet är officiellt! 

bignews

Föreläsningar i september

Jag har fått ett nytt spännande uppdrag i september – jag ska föreläsa för stödpersoner på Brottsofferjouren i Västerort och dela med mig av hur det går att vända svåra händelser i livet till något positivt! Peppad! :) I september åker jag också ner till Borås och föreläser för Bröstcancerföreningen på deras höstmöte! 

 

Ny musikvideo!

Inspelad och redigerad av Lennart Östlund, Polar Studios. Den här sången handlar om mina tankar och känslor då jag fick beskedet att jag hade bröstcancer hösten 2011, en sång väldigt många känner igen sig i. Stöd gärna Cancerfonden och Bröstcancerfonden ♥

https://www.cancerfonden.se

http://www.bro.se/subpageB.asp?nodeid=72582

Video shoot #2

Idag filmade vi i stan bland alla människor, en ny och kul erfarenhet! Här är en snapshot från kommande musikvideon, så coolt gjort av Lennart Östlund! 

snapshotvideo

 

 

Video shoot #1

Nu är musikvideon på gång! Jag har varit i Polar Studios idag och gjort läppsynk mot en green screen och Lennart har filmat utomhus också, så kul och spännande! I morgon fortsätter vi filmningen inne i stan!

video3

Ny musikvideo i sommar!

På midsommarafton var jag i Polar Studios hos Lennart Östlund och sjöng in min sång Why Me Why Now igen. När jag spelade in albumet 2013 hade jag en långdragen lunginflammation (sviter efter strålbehandlingen) men jag beslöt att spela in i alla fall för jag ville nå ut med mitt budskap. Nu har jag en lite nedkortad version av sången som är SÅ mycket bättre och Lennart har producerat den sparsamt och väldigt snyggt! I sommar blir det en ny musikvideo, stay tuned! 

polar2

 

 

 

Från konserten i Karlskoga, filmad av Stig Ove Persson

 

 

Dundersuccé!

Det skrev Karlskoga Tidning om välgörenhetskonserten I kärlekens tecken i lördags, där jag var en av artisterna. Det var en fantastisk kväll och publiken ville inte gå hem..! Vilken otrolig stämning! Min fina väninna Åsa Karlström var initiativtagare och alla intäkter gick oavkortat till sommaraktiviteter för barn i Karlskoga. 

recension

 

Konsert1

GruppbildKarlskoga

Välgörenhetskonsert i Karlskoga kyrka lördag 9 maj kl 18.00

Min väninna Åsa Karlström är initiativtagare till välgörenhetskonserten i Karlskoga kyrka lördag 9 maj där alla intäkter oavkortat går till sommaraktiviteter för barn. Det kändes självklart att ställa upp på det tyckte jag och ser verkligen fram emot konserten!  http://www.visitkarlskogadegerfors.se/sv/evenemang/valgorenhetskonsert-46649

Karlskoga

 

Två auditions den här veckan!

Igår var jag och vokalgruppen på audition på Musikaliska på Nybrokajen och idag var jag där med mitt folkmusikprogram tillsammans med pianist Sanna Rogberg. Nu håller jag alla tummar för att det går vägen! :)

Musikaliska

Uppståndelsemässa i Gribbylunds kapell söndag 5 april kl 10.00

Är ni morgonpigga och vill höra mig sjunga? Varmt välkomna till Gribbylunds kapell i Täby söndag 5 april på Uppståndelsemässa då jag kommer att både sjunga och spela fiol tillsammans med pianist Sven Idar. Temat är “Som du är” och ni kommer bland annat att få höra Gabriellas sångLife’s Too Short (skriven av mig) och Koppången på fiol. 

BBSusoSven

 

Föreläsning/konsert i Värmdö onsdag 18 mars kl 13.00!

Onsdag den 18 mars kl 13.00 kan du lyssna på mig i församlingsgården Sjöliden, Värmdö, då jag är bokad med mitt program Att Finna Ljuset i Mörkret – en upplevelse med berättelser, musik, självinsikter och inspiration där jag delar med mig av mitt eget liv och sjunger mina känslofulla ballader, som läker och berör både ljuset och mörkret. Sanna Rogberg ackompanjerar på piano. Fri entré, varmt välkomna! http://www.varmdoforsamling.se/sjolidenlunch

                                                                                     

                                     Från min senaste föreläsning i Trollbäcken, Tyresö

tyresö

 

Föreläsning/konsert i Trollbäckens kyrka, Tyresö

Måndag den 9 februari kl 10.40 kan du lyssna på mig i Trollbäckens kyrka, Tyresö, då jag är bokad med mitt program Att Finna Ljuset i Mörkret – en upplevelse med berättelser, musik, självinsikter och inspiration där jag delar med mig av mitt eget liv och sjunger mina känslofulla ballader, som läker och berör både ljuset och mörkret. Sanna Rogberg ackompanjerar på piano. Fri entré, varmt välkomna! http://www.tyresoforsamling.se/cafe-vindfanget/

 

Från föreläsning/konsert i Säby kyrka 22 januari – Susanne, Martin & Sanna

salem

Månadens artist i Radio Botkyrka 91.6!

Tisdag den 3 februari besöker jag Radio Botkyrka 91.6 för en timmes intervju. Jag är “Månadens artist” och ser fram emot att dela med mig av min livsresa och mina sånger! http://www.radiobotkyrka.com

 

 

Föreläsning/konsert i Säby kyrka, Salem

Torsdag den 22 januari kl 11.00 kan du lyssna på mig i Säby kyrka, Salem då jag är bokad med mitt program Att Finna Ljuset i Mörkret – en upplevelse med berättelser, musik, självinsikter och inspiration där jag delar med mig av mitt eget liv och sjunger mina känslofulla ballader, som läker och berör både ljuset och mörkret. Sanna Rogberg ackompanjerar på piano. Fri entré, varmt välkomna! http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=1220887                                                                                                   

salem

På gång med mitt nya band!

Nu håller jag på att styra upp reptider med mitt nya, grymma band! Jag har ju valt väldigt skickliga musiker, som därmed är rätt upptagna på olika håll men vill man så går det! Jag ser verkligen fram emot att repa in alla låtar jag har valt ut, både egna och andras. Ledordet är glädje, kraft och inspiration – målet är att ha kul och att publiken har kul och vill dansa! Här är en bild på 4 av 5 i bandet, saknas gör pianisten Stefan. Jag är på gång med en annan konstellation också av kvinnliga artister men det är lite hemligt fortfarande :) Återkommer så snart det blivit officiellt! 

bandrep

Nyårserbjudande på mitt album It’s Never Too Late!

Jag skrev mina första 10 sånger då jag gick igenom bröstcancerbehandling 2011-2012 och det resulterade i albumet It’s Never Too Late som släpptes 2013. Nu kan du köpa albumet till det rabatterade priset 150 kronor (inkl. porto och emballage). Skicka ett mail till info@susanneericsson.com och meddela din adress så kommer albumet på posten tillsammans med en faktura (här kan du läsa den fina recensionen jag fick i tidningen Brofästet)  http://www.susanneericsson.com/theweb/brofastet/ och här kommer ett smakprov https://soundcloud.com/susanne-ericsson/lifes-too-short

omslag

 

Söndag den 7 december mellan 14-15 sjunger jag och vokalgruppen ChordNation julsånger a cappella på Kungsträdgårdens julmarknad, varmt välkomna! 

Kungsan