Det är aldrig för sent att leva sina drömmar!

Biografi

collageMusiken har alltid varit närvarande i Susanne Ericssons liv. Med fötterna djupt nere i Hälsingemyllan och med det musikaliska arvet från sin farmor Judith (dragspel), pappa Gösta (cittra), mamma Laila och morfar Olle (fiol), var det självklart att Susanne började spela och sjunga vid tidig ålder.

Efter att ha studerat klassisk musik vid fyllda 30, började Susanne frilansa som sångerska och folkmusiker och jobbade parallellt på ett skivbolag/musikförlag med artister som Susanne Alfvengren, Lalla Hansson och Anders F Rönnblom. Det dröjde till år 2010 innan Susanne spelade in sitt första album I rörelse hos legendariske Lennart Östlund i Polar Studios.

2011 var ett år av uppvaknande för Susanne. Hon förlorade sitt jobb som musikförläggare och drabbades av bröstcancer. Under behandlingen skapade Susanne sitt första egna album It’s Never Too Late (2013), som också spelades in av Lennart Östlund i Polar Studios. Albumet är en känslomässig resa som öppnar hjärtat och lyfter sinnet, inspirerad av klassisk musik och en stark folkmusiktradition. En modern mix av pop och emotionella ballader med budskapet att det aldrig är för sent att leva sina drömmar. Förutom att ha solokonserter, sjunga inom kultur-i-vården, på bröllop och begravningar, föreläser Susanne och inspirerar andra genom sin livsresa.

“Hon lämnar avtryck som inte lämnar någon oberörd” – Martin Reberg, präst i Salems församling